9,3 / 10
3100+ reviews
Zo bereid je je voor op een tof watergevecht Wat doen we het liefste in de lente en de zomer als het warm weer is? Ontspannen, genieten van de zon en? Juist, spelen! Vooral kinderen vinden het heerlijk om in hun zwemkleding en korte broeken rond te rennen en lol te maken. Lekker kliederen met zand en water is waar ze altijd vrolijk van worden, maar daar heb je natuurlijk wel het een en ander voor nodig. Vooral als je een tof watergevecht wilt houden in je tuin.

Waarom een watergevecht?


Voordat we vertellen wat je ervoor nodig hebt, is het goed om te vertellen waarom een watergevecht tof en goed is. Het is tof om achter elkaar aan te zitten en nat te spuiten en het zorgt natuurlijk voor de nodige verkoeling. Vooral op een warme dag is verkoeling meer een benodigdheid dan een luxe, vooral als kinderen intensief spelen, rond rennen, klimmen en klauteren. Met een watergevecht koelen ze af en raken ze ook niet oververhit. Goed idee dus!

Klassiek waterpistool


Wat heb je nodig voor een tof watergevecht? Natuurlijk speelgoed dat water spuit of waarmee je anderen nat kunt maken. Het klassieke waterpistool is nog steeds de populairste keuze om andere mensen nat te spuiten. Zoals de oom en tante die op visite komen, je eigen ouders en broertjes en zusjes. Of de kinderen uit de buurt die komen spelen. Het leuke aan klassieke waterpistolen is dat ze eenvoudig zijn bij te vullen (onder de kraan) en dat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Modern waterpistool


Je kunt ook kiezen voor een modern waterpistool. Waterpistolen zijn al jaren in verschillende vormen en modellen te koop en ze zijn nagenoeg niet veranderd. Maar de techniek is wel verbeterd. Moderne waterpistolen kunnen flinke stralen water spuiten, hebben vaak grotere reservoirs of zelfs een rugzakje dat als watertoevoer voor het waterpistool dient. Er zijn ook modellen met meerdere waterflessen en met systemen, zodat de waterflessen eenvoudig te wisselen zijn. Met extra waterflessen die je als patronen aan je broek hangt heb je dus voldoende water op zak om speelkameraadjes nat te spuiten.

Waterspuiters van foam


Er zijn ook waterspuiters van foam en deze systemen zijn heel simpel en kindvriendelijk. Je zuigt water op door de stang uit te trekken en door ‘m weer in te drukken kun je een flinke straal spuiten. Ideaal speelgoed voor in de tuin en voor in het zwembad. Het leuke aan het speelgoed is dat waterspuiters in verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar zijn en ze zijn ook nog eens relatief goedkoop. Voor een goed watergevecht hoef je dus ook niet diep in de buidel te tasten.

Waterballonnen


En dan heb je natuurlijk ook nog waterballonnen. In verschillende kleuren en maten die je voor het watergevecht vult en gebruikt om speelkameraadjes, ouders, broertjes en zusjes nat te maken. Je kunt kiezen voor herbruikbare waterballonnen, die natuurlijk duurzaam en milieuvriendelijk zijn en voor waterballonnen in combinatie met een pompje. Je kunt ook waterballonnen als een soort extra munitie gebruiken als je bijvoorbeeld ook een waterpistool gebruikt om andere mensen nat te maken.

Waterspeelgoed bij Het Speelgoedpaleis


In ons assortiment waterspeelgoed vind je alle benodigdheden om een tof watergevecht in je eigen tuin of voor de deur te houden. Kies voor waterpistolen met verschillende systemen, in verschillende vormen en kleuren of kies voor ander tof waterspeelgoed, zoals de waterspuiter en waterballonnen. Een ding staat vast, want met het speelgoed heb je de grootste lol, terwijl je ook op een warme zomerdag van wat verkoeling kunt genieten.

Volgende blog: De voordelen van een loopauto of loopfiets
 
      27-06-2024 10:18