9,3 / 10
3100+ reviews
De voordelen van een loopauto of loopfiets Kinderen van 1, 2 en 3 jaar zijn behoorlijk avontuurlijk en ze kunnen natuurlijk al lopen en kruipen. Op deze leeftijd gaat het kind zich ook verder ontwikkelen en daar kun je als ouder best wel wat hulp bij gebruiken. Daarom is het handig om een goede loopauto of loopfiets te bestellen, maar wat zijn de voordelen van deze producten?

Ondersteunt bij ontwikkeling van je kindje


Een goede loopauto of loopfiets ondersteunt het kindje bij zijn of haar ontwikkeling. Loopfietsen en -auto’s zorgen niet alleen voor motorische ontwikkeling, maar ondersteunen ook bij het verder ontwikkelen van balans, evenwicht en oog-handcoördinatie. Feitelijk alles wat ervoor zorgt dat je kind op een latere leeftijd makkelijker de stap maakt naar bijvoorbeeld fietsen op een kinderfiets.

In verschillende kleuren en vormen te koop


Een ander groot voordeel van een loopauto of -fiets, is dat ze in verschillende kleuren en vormen te koop zijn. Er is dus altijd wel een model te vinden waar je kindje helemaal blij van wordt. Van uitgesproken kleuren tot aan gethematiseerde loopfietsen en -auto’s die bijvoorbeeld als thema leuke tekenfilmfiguren of superhelden hebben. Een aantrekkelijke loopauto of -fiets zorgt ervoor dat het kind graag met het speelgoed speelt.

Het grote verschil tussen een loopauto en -fiets, is dat een loopauto vaak op vier wielen staat en een loopfiets op twee. De loopfiets heeft dan ook veel meer weg van een normale kinderfiets, maar het product heeft geen pedalen.

Voor zowel binnen als buiten


Loopfietsen en -auto’s is ook buitenspeelgoed dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Het spreekt voor zich dat je bijvoorbeeld in je tuin of voor de deur meer ruimte hebt, zodat het kind ook de volledige vrijheid heeft om er gebruik van te maken. In huis moet je niet alleen ruimte creëren, maar ook de juiste voorzorgsmaatregelen nemen, zodat het kindje zich niet kan bezeren als hij of zij valt. Denk dan bijvoorbeeld aan het afschermen van puntige hoeken van het meubilair.

Kwaliteit loopauto en loopfiets


Loopauto’s en -fietsen zijn kwalitatief goed en worden met de grootste zorg gefabriceerd. Enerzijds om ervoor te zorgen dat het kindje er ook lang plezier van heeft en anderzijds om ervoor te zorgen dat het gebruik van het product veilig is. Ook de banden zijn vaak van een zeer stevige kwaliteit, zodat ze zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Het advies hierin is om wel te kijken naar loopauto’s en loopfietsen met rubberen banden, omdat deze schokken dempen als het kindje buiten speelt.

Loopfiets met duwstang


Wil je jouw kind op jonge leeftijd al kennis laten maken met de fiets? Dan is een driewieler met duwstang bijvoorbeeld een perfecte oplossing. Het kindje kan zelf sturen en zelfs trappen, maar als ouder heb je de volledige controle door de duwstang die op het product is gemonteerd. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat er iets gebeurt of het kindje op de weg schiet. Loopfietsen met een duwstang zijn ook ideaal als je bijvoorbeeld de stad in gaat en de buggy niet wilt meenemen.

Loopfietsen en loopauto’s bij Het Speelgoedpaleis


In ons assortiment vind je verschillende loopauto’s en -fietsen voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar. Je hebt nu een goed beeld wat de voordelen zijn en waarom een loopfiets of -auto niet mag ontbreken. Je hebt in ieder geval volop keuze uit kwalitatief goede en duurzame producten waar je kindje de komende jaren veel plezier van heeft.

Volgende blog: 
Picknicken met kinderen? Lees onze handige tips

 
      03-07-2024 14:21