9,3 / 10
3100+ reviews
Wat zijn de voordelen van een speeltent? Kinderen hebben vaak behoefte aan een plekje voor zichzelf. Dan kunnen ze zich even terugtrekken en in hun eigen omgeving spelen. Alleen of samen met broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Maar als het lekker weer is en het zonnetje in de tuin schijnt, is het wel zo prettig dat kinderen lekker gaan buitenspelen. Daarom is er ook een handige oplossing, want met een speeltent hebben kinderen toch hun eigen plekje in de tuin, terwijl ze ook lekker in de buitenlucht actief zijn.

Een eigen plekje onder de zon


Zoals gezegd hebben kinderen met een speeltent hun eigen plekje onder de zon. Ze zijn buiten, maar toch ook beschermd als de zon bijvoorbeeld heel fel is. Dan zitten ze toch lekker beschut in hun speeltent. Ze kunnen zich even terugtrekken als ze daar de behoefte aan hebben of met speelgoed, vriendjes en vriendinnetjes leuke avonturen spelen. Je kan ook voor een speeltent met tunnel en afgeschermde binnenplaats kiezen. Zodat de kinderen echt het idee hebben dat ze hun eigen huisje in de tuin hebben.

In veel kleuren en vormen verkrijgbaar


Het aanbod in speeltenten is heel divers en er zijn verschillende soorten speeltenten verkrijgbaar. Je hebt een ruime keuze uit verschillende kleuren. Van lichtblauw tot aan roze, maar je kunt ook kiezen voor een neutrale kleur of een speeltent met een print van bekende superhelden en tekenfilmfiguren. Daarnaast heb je keuze uit verschillende vormen. Je kunt kiezen voor de klassieke vorm van een tent, maar ook voor een speeltent die op een huisje lijkt. Of ga voor een houten tipi, wat ook nog eens een leuke eyecatcher voor in de tuin is.

Duurzaam speelgoed


Speeltenten vallen ook onder duurzaam speelgoed en worden van duurzame materialen gemaakt. Enerzijds, zodat ze milieuvriendelijk worden vervaardigd en geen schadelijke stoffen bevatten. Anderzijds zijn ze kwalitatief goed en gemaakt om lang mee te gaan. Op die manier heeft je kindje jarenlang plezier van zijn speeltent. Een ander voordeel is dat speeltenten eenvoudig zijn op te zetten en af te breken. Binnen een mum van tijd heb je de speeltent opgezet en kunnen kinderen lekker spelen. Sommige modellen worden ook met een bijbehorende tas geleverd, zodat je de tent na het spelen kunt afbreken en eenvoudig kunt opbergen. Zodat die ook weinig ruimte in beslag neemt.

Binnen kamperen


Ondanks dat een speeltent voor buiten geschikt is, is het ook prima binnenshuis te gebruiken. Als kinderen bijvoorbeeld in de woonkamer of in hun eigen slaapkamertje een tent willen opzetten. Daar is niets mis mee! Kinderen vinden het doorgaans leuk om met meubilair en lakens hun eigen hut te bouwen, maar met een mooie speeltent geef je jouw meubels wat rust en heb je minder kans op beschadigingen. Kinderen hebben hun eigen plekje, ook in huis. Dan is het helemaal leuk om een speeltent te combineren met een gangenstelsels, zodat ze lekker kunnen rondkruipen.

Speeltenten bij Het Speelgoedpaleis

Het Speelgoedpaleis heeft een groot assortiment aan speeltenten en er is echt voor ieder kindje een geschikte speeltent te vinden. Voor jongens en meisjes, voor de allerkleinsten tot aan kleuters die nog graag in hun eigen plekje vertoeven. Wij bieden duurzame speeltenten aan die lang meegaan en van milieuvriendelijke materialen zijn gemaakt. Neem maar eens snel een kijkje op onze website en kies de speeltent die voor je kindje geschikt is.

Volgende blog: De leukste vang- en werpspellen voor in de tuin 
      22-05-2024 12:45