9,3 / 10
3100+ reviews
De leukste vang- en werpspellen voor in de tuin Als het lekker weer is, zitten we graag in de tuin, terwijl kinderen natuurlijk lekker willen spelen. Er is van alles te doen in de tuin! Van mensen achtervolgen met een waterpistool tot aan voetballen met een bal van foam. Wat ook veilig is en niet onnodig schade toebrengt aan tuinmeubilair en de ramen van het huis. Er zijn ook veel leuke vang- en werpspellen te koop, maar welke zijn nu het leukst?

Wat zijn vang- en werpspellen?


Voordat we vertellen wat de leukste vang- en werpspellen voor in de tuin zijn, vertellen we iets meer over wat het precies zijn. Met vang- en werpspellen gebruik je voorwerpen die je kunt gooien en vangen. Denk bijvoorbeeld aan de frisbee of een boomerang die je naar elkaar gooit. De truc is natuurlijk dat je een frisbee of boomerang vangt zonder dat die de grond raakt. Je kunt er dus ook een competitief spel van maken door een score bij te houden.

Waarom zijn vang- en werpspellen educatief?


Vang- en werpspellen zijn leuk en dus ook razend populair. En ze zijn ook nog eens educatief! Vang- en werpspellen helpen namelijk bij het bevorderen van de hand-oogcoördinatie van het kind. Ze moeten namelijk inschatten hoe hard ze moeten werpen of waar het object terechtkomt om het te kunnen vangen.

De leukste vang- en werpspellen


De leukste vang- en werpspellen zijn spellen die uitdagend zijn en ook voor jong en oud geschikt zijn. Niet ieder spel is voor iedere leeftijdscategorie geschikt. De kleintjes hebben meer plezier van een eenvoudig spel, terwijl oudere kinderen en de ouders meer plezier hebben van een spel dat iets uitdagender is. Gelukkig is er voor iedere leeftijdscategorie wel een leuk vang- en werpspel te vinden.

Bowlen in je eigen tuin


Een van de leukste vang- en werpspellen is natuurlijk bowlen. Bowlen is simpel, want je zet een aantal kegels neer en op een gepaste afstand werp je een bal met als doel om zoveel mogelijk kegels om te gooien. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor een set van hout, zodat het bowlingspel ook duurzaam is en ook lang meegaat.

Darts


Darts is een uitdagende sport en het nadeel is dat je vaak mist. Vooral als beginnende darter. De scherpe punten van de pijl kunnen dus schade veroorzaken en dat wil je voorkomen. Daarom zijn er leuke sets voor kinderen die bestaan uit een flexibel dartbord, dat van materiaal is gemaakt, zodat de pijlen met een magneetje of met klittenband aan het bord blijven hangen. Op die manier kun je toch de sport spelen, maar hoef je je geen zorgen te maken over vervelende ongelukjes en schades die met en door dartpijlen worden veroorzaakt.

Ringwerpspel


Het ringwerpspel is ook een leuk spel om samen in de tuin te spelen. Je hebt een constructie van hout met paaltjes die je ergens neerzet. Vervolgens probeer je samen de meegeleverde ringen om de palen te werpen. Je kent het spel vast wel van de kermis, want daar is vrijwel altijd een vergelijkbaar spel te vinden waarmee je ook leuke prijzen kunt winnen. Je kunt er ook een competitief spel van maken door de palen punten toe te kennen en de score bij te houden.

Vang- en werpspellen bij Het Speelgoedpaleis


In ons assortiment vind je een groot aanbod van leuke vang- en werpspellen voor jong en oud. In verschillende prijscategorieën, zodat je ook voor een leuke prijs een spel in je eigen tuin of voor de deur kunt spelen. Daarnaast zijn veel van de vang- en werpspellen die wij aanbieden duurzaam, omdat ze van hout of andere milieuvriendelijke materialen zijn gemaakt.

Volgende blog: Handige tips om een zandbak in je tuin te onderhouden

 
      29-05-2024 12:52