9,3 / 10
3100+ reviews
Handige tips om een trampoline te plaatsen Kinderen hebben enorm veel energie en dat moeten ze kwijt. Door actieve spellen te spelen, te klimmen en te klauteren kunnen ze al een hoop energie kwijt. Met leuke buitenspellen en speeltoestellen, kun je de tuin omtoveren in een speelparadijs. Een van de leukste dingen om in de tuin te plaatsen, is de trampoline. Waar kinderen op kunnen springen en trucjes kunnen doen.

Trampoline in de tuin


In steeds meer tuinen is de trampoline terug te vinden en dat heeft een reden. Spring paleizen zijn immens populair. Waar je tegen betaling gebruik kan maken van springkussens en trampolines. Zelfs ouders en begeleiders zijn welkom om de schoenen uit te trekken, de speciale springsokken aan te trekken en met hun kinderen mee te doen. Het nadeel is dat ieder bezoek ook geld kost. Waarom kies je niet voor je eigen trampoline in de tuin waar je kinderen oneindig lang op kunnen springen en spelen?

Kwalitatief goede trampoline


Het is dan wel van belang dat je een trampoline aanschaft die ook kwalitatief goed is. Dat heeft alles te maken met de stabiliteit van de trampoline en de veiligheid van je kinderen. Een goed product gaat niet alleen jarenlang mee, maar is ook weersbestendig en is uitgerust met bijvoorbeeld een veiligheidsnet, zodat je kinderen niet heel makkelijk van de trampoline kunnen vallen. Onthoud dat een ongeluk altijd in een klein hoekje zit en veiligheid komt simpelweg op de eerste plaats.

Waar moet je op letten?


Als je een trampoline wilt aanschaffen en in de tuin wilt plaatsen, moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste heb je keuze uit verschillende vormen, zoals een ronde, rechthoekige of zeshoekige trampoline. Welk model je kiest, is afhankelijk van de ruimte die je hebt of wilt vrijmaken voor het plaatsen van het speeltoestel. Een trampoline wordt doorgaans ingegraven en moet ongeveer 15 tot 20 centimeter boven het maaiveld uitkomen. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer 1,5 meter aan vrije ruimte rondom de trampoline.

De ondergrond is eveneens van belang. Een trampoline moet immers stabiel staan, maar daar zorg je voor als je een gat graaft. Rondom de trampoline is een zachte ondergrond gewenst. Dat kan en mag een grasveld zijn, maar je kan ook kiezen voor platen van foam. Die je bijvoorbeeld ook als ondergrond voor een zwembad en de ruimte daaromheen gebruikt. Mocht je kind toch van de trampoline vallen, landt hij of zij zacht en is de kans op lelijke verwondingen het kleinst.

Diameter en draaggewicht van een trampoline


Trampolines zijn in verschillende afmetingen te koop en welke afmeting je kiest, is vooral afhankelijk van de beschikbare ruimte. In grotere tuinen valt de keuze al snel op een wat grotere trampoline, maar als de ruimte beperkt is, is een kleinere trampoline de betere keuze.

Ook het draaggewicht speelt een belangrijke rol in de keuze die je maakt. Vooral als je zelf ook af en toe wilt jumpen. De meeste trampolines hebben voldoende kracht om meer rond de 100 kilo te dragen, maar je hebt dus een trampoline met een hoger draaggewicht nodig als je ook als volwassene er gebruik van wilt maken.

Trampolines bij Het Speelgoedpaleis


In ons assortiment vind je meerdere trampolines voor in de tuin. Die van hoogwaardige kwaliteit zijn en lang speelplezier garanderen. Wij bieden ook mooie speeltoestellen en buitenspellen aan, zodat je in de lente en de zomer met je kinderen in de tuin kunt spelen. Terwijl je zelf nog even van het zonnetje geniet met een drankje en een goed boek. De kinderen vermaken zich wel.

Volgende blog: Wat zijn de voordelen van een speeltent?


 
      15-05-2024 09:20