9,3 / 10
3100+ reviews
Dit wil je weten over het insectenhotel Insecten zijn onze vrienden. Soms zien ze er apart uit, maar ze zijn ontzettend nuttig. Zeker in een tuin waar je last kunt krijgen van bladluis, huisvliegen en rupsen. Insecten die je het liefste niet wil hebben. Daarom is het belangrijk dat je insecten, zoals vlinders en bijen, in de tuin hebt. En waarom zou je niet goed voor ze zorgen? Dat kan met een mooi insectenhotel of een speciaal insectenhuis.

Geef insecten onderdak


Met een insectenhuis of -hotel geef je insecten onderdak. Op die manier hebben ze een veilige haven waar ze kunnen verblijven, terwijl je zelf minder last hebt van onze fladderende en zoomende vriendjes. Het hotel of huisje geven de insecten ook een mogelijkheid om zich te vermeerderen, wat de insectenpopulatie ten goede komt. En dat is ook voordelig voor jou als tuineigenaar, want door een goede biodiversiteit in de tuin kan je tuin blijven groeien, herstellen en doorgroeien.

Welke insecten verblijven graag in het insectenhotel?


Met een insectenhotel zorg je voor onderdak voor verschillende soorten insecten. Ze kunnen allemaal tegelijkertijd in het hotel verblijven, zolang ze maar hun eigen plekje hebben. En dat kan met een mooi insectenhotel of een -huisje. Wilde bijen, vlinders, pissebedden en lieveheersbeestjes zijn insecten die in de regel graag gebruik maken van de facilitaire voorzieningen in jouw tuin. In dus de vorm van een mooi insectenhotel.

Verschillende soorten


Insectenhotels en huisjes zijn in verschillende formaten en kleuren te koop. Bekijk ons assortiment en bestel het insectenhuisje die je het mooist vindt of die goed in je tuin past. Er zijn zelfs modellen die je zelf kunt maken en kunt versieren, zodat je een eigen draai geeft aan het insectenhuisje dat je plaatst of ophangt. Er zijn ook speciale insectenhotels voor specifieke insecten, zoals het lieveheersbeestje of de vlinder.

Wil je andere dieren verwelkomen in je tuin? Dan kun je ook altijd uitwijken naar een houten vogelhuisje, waarmee je de vogeltjes onderdak biedt. En kunt trakteren op iets lekkers als je er bijvoorbeeld wat voer in doet. Ook vogels hebben een belangrijke functie en laten we ook niet vergeten dat fluitende vogeltjes voor meer gezelligheid zorgen.

Waar moet je het insectenhotel of -huis plaatsen?


De plaatsing van het insectenhotel of -huis speelt een rol in hoe succesvol het hotel of huisje is. Het moet natuurlijk wel uitnodigend zijn, want anders krijg je geen gasten. Er zijn een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Insectenhotels en -huizen hang je vaak op een zonnige plek en zorg voor voldoende beschutting. Vooral de vlinders die in het hotel in de winter overwinteren willen natuurlijk niet de volle laag krijgen als het regent en het koud is. De ideale hoogte om een hotel op te hangen is vanaf de kniehoogte tot maximaal 2 meter van de grond. Veel bloemen in de omgeving zorgt ervoor dat de insecten graag tijdelijk een kamertje huren in het insectenhotel.

Insectenhotels bij Het Speelgoedpaleis


Bij Het Speelgoedpaleis vind je een groot assortiment van houten insectenhotels, -huizen en vogelhuisjes. Kinderen vinden het geweldig, omdat ze de bezoekers kunnen bestuderen en dus ook meer leren over de gasten die in het insectenhotel verblijven. En zoals gezegd zorg je voor meer kleur en gezelligheid in de tuin.

Volgende blog: Handige tips om een trampoline te plaatsen
 
      08-05-2024 09:59