9,3 / 10
3100+ reviews
Picknicken met kinderen? Lees onze handige tips Picknicken is ontzettend leuk, want je kunt van het heerlijke weer genieten, terwijl je ook geniet van heerlijke hapjes en drankjes. En er is natuurlijk ook voldoende ruimte om het gezellig te maken. Als je met kinderen wilt picknicken zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Daarom geven we in onze blog handige tips over picknicken met kinderen.

Een goede voorbereiding is het halve werk


Het weer in Nederland is wisselvallig en dit betekent dat je vaak niet kunt voorspellen wanneer het een goed moment is om de picknickmand te vullen en om pad te gaan. Toch is het lastig om met (vooral kleine) kinderen op stel op sprong naar het park, het strand of zelfs in je eigen tuin te gaan picknicken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, want je moet de picknickmand vullen met heerlijk eten en snacks en voldoende drinken, terwijl je misschien ook wel meer spulletjes nodig hebt om de ochtend of middag te laten slagen.

Wat heb je nodig?
  • Picknickmand
  • Picknickkleed
  • Boterhammen met beleg
  • Gezonde snacks
  • Voldoende water
  • Spelletjes

Weersverwachtingen in de gaten houden


Het is tegenwoordig heel eenvoudig om de weersverwachtingen in de gaten te houden. Via verschillende apps en op het internet kun je voldoende informatie vinden over watvoor weer het gaat worden. Op die manier kun je de perfecte dag uitkiezen om een picknick met je kind of kinderen in te plannen en heb je ook nog eens voldoende tijd om de nodige voorbereidingen te treffen.

Haal boodschappen in huis


Haal ook de boodschappen in huis, maar doe dit wel op het juiste moment. Brood wordt snel oud en ook bepaald beleg gaat niet wekenlang mee. Sowieso is het niet te adviseren om rauwe vleeswaren op het brood te doen tenzij je een koelbox meeneemt of je picknickmand uitrust met koelelementen. In het warme weer kan het beleg namelijk snel bederven.

Kies de juiste locatie


Je kunt vrijwel overal picknicken. In het park, aan het strand of zelfs in je eigen tuin. In ieder geval moet je ervoor zorgen dat je niet een langere tijd in de volle zon zit, want dat is ten eerste niet goed voor het eten en drinken, maar ook niet voor jezelf en je kind. Gebruik ook zonnebrandolie en zorg voor voldoende water. Een mooie beschutte plek in de schaduw is het beste om te gaan picknicken.

Neem vermaak mee


Kinderen moeten een beetje vermaakt worden en zitten het liefst niet urenlang stil. Tijdens het picknicken kun je dus prima een spelletje spelen. Dat kan een eenvoudig kaartspelletje zijn of neem een bal mee. Of vang- en werpspellen wat je kunt doen. Op die manier blijven kinderen lekker bezig en het is natuurlijk ook heel gezellig om samen iets leuks te doen. Picknicken met kinderen is ook echt even quality time met je kind of kinderen nemen.

Picknick benodigdheden bij Het Speelgoedpaleis


In ons assortiment vind je verschillende producten die je kunt gebruiken als je met kinderen wilt picknicken. Denk aan een picknickkleed met een leuke opdruk of een goede picknickmand. Natuurlijk hebben we ook genoeg spelletjes die voor buiten geschikt zijn en waarmee je de kinderen tijdens de picknick kunt vermaken.
 
      10-07-2024 09:09