9,3 / 10
3000+ reviews
Traktatie groep 3: verras je kind met deze toppers!

Gaat je kind  binnenkort trakteren, dan moet je van tevoren denken aan het uitkiezen van de meest verrassende traktatie voor groep 3. Je wilt je kind namelijk verrassen met een TOP traktatie die zowel lekker als creatief verpakt is, dus het wordt een aantal weken voor de verjaardag tijd om te denken aan traktatie ideeën voor groep 3. Trakteren op school is voor elk kind uit groep 3 een belangrijk moment die ze met trots delen. Met de geweldige tips uit de tekst hieronder verras je je kind met de ideale traktatie voor groep 3.

 

Traktatie voor groep 3


Wordt je kind binnenkort jarig en zit hij of zij in groep 3, dan dien je te denken aan een geschikte traktatie voor groep 3. Het is namelijk de bedoeling dat je kindje zich trots en vrolijk voelt bij het uitdelen van een kindertraktatie in groep 3 aan klasgenootjes en de juffen en meesters in de klas. Ouders die geen idee hebben wat voor traktatie voor groep 3 ze moeten kiezen voor de verjaardag van hun kind, kunnen kiezen uit talloze opties waaronder uitdeelcadeautjes, gezonde snacks en unieke pakketjes die je zowel kant en klaar kunt kopen als zelf kunt maken als je een creatieve geest hebt.
 

Fruithapjes in verpakking


Nog een leuk idee voor een traktatie voor groep 3 is spelen met fruitcombinaties om gezond eten op school te stimuleren. Je kunt diverse soorten fruit combineren met elkaar en op een creatieve wijze verpakken. Verpakken kan in uitdeelzakjes, doosjes of bijvoorbeeld bekertjes, maar je kunt het nóg bonter maken door de verpakking om te toveren en er een leuk thema aan toe te voegen. Denk aan het creëren van een prinsessen toverstaf gemaakt van kaasblokjes en worst in plastic folie, of aan verschillende fruitsoorten die samen een dier, auto of zelfs ruimtevaartschip vormen. Wil je de traktatie helemaal compleet maken? Voeg er dan een ballon aan toe samen met een kaartje of een gepersonaliseerde sticker met de naam van je kind.
 

Zelf pakketjes maken


Je kunt ook kiezen om zelf pakketjes te maken als traktatie voor groep 3. Denk bij pakketjes aan het kopen van bijvoorbeeld bakjes, bekers, schepjes, doosjes en zakjes en daar wat aan toe te voegen. Populaire opties zijn een doosje rozijnen, een pakje wafels, een appel, pudding, yoghurt of knijpfruit. Je kunt er ook een ballon, kleurpotloden, puzzels of jojo’s in plaatsen. Het pakketje kun je vervolgens versieren met leuke lintjes en er een kaartje aan hangen. Hier kun je de naam van je kind op printen, in combinatie met een creatieve tekst.
 

Niet eetbare cadeautjes


Het is lang niet altijd traditie om perse snacks of eetwaren aan te beiden als traktatie. Een steeds populair wordende traktatie voor groep 3 is het geven van niet eetbare cadeautjes, ook wel uitdeelcadeautjes genoemd. Het gaat om kleine cadeautjes die je kind kan uitdelen, meestal van minder dan 1 euro. Je kunt denken aan kleurpotloden met kleurboekjes, notitieboekjes, stuiterballen, armbandjes, ringetjes, boerderijdiertjes, bellenblaas, plaktattoos en stickers.

Ook interessant om te lezen: Snelle en leuke traktatie ideeën voor groep 4


 
      06-03-2024 11:16