9,3 / 10
3100+ reviews
Tuin voor kinderen: hoe maak je deze kidsproof? Het is erg belangrijk om een veilige omgeving te creëren in de tuin voor kinderen, zodat zij zich uren kunnen vermaken in de buitenlucht. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om je te helpen om je tuin kidsproof te maken.


Een kidsproof tuin voor kinderen


Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om een veilige omgeving te creëren voor je kinderen waar zij zonder zorgen buiten kunnen spelen. Zorg er te allen tijde voor dat er de juiste schutting is in de tuin. Kies je voor een hek of simpelweg een haag? Met name als je aan een drukke weg woont, is het raadzaam om te kiezen voor een goede schutting. De schutting zorgt voor zowel de bescherming als de veiligheid van je kind.


Speelplek in de tuin


Misschien wel het beste wat je kunt doen om je kinderen veilig buiten te laten spelen, is een speciale speelplek in de tuin maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een speeltoestel te plaatsen, zodat je kind een eigen plekje heeft in de tuin. Er is een groot hoeveel buitenspeelgoed om uit te kiezen om je tuin kindvriendelijk te maken. Denk aan schommels, wipwappen, glijbanen, trampolines en speelhuisjes, waar kinderen zich graag urenlang mee vermaken.
 

Veiligheidstips 


Denk bij het plaatsen van dergelijke speeltoestellen aan een aantal zaken. Kies voor de juiste ondergrond, zodat je kind zich niet bezeerd bij het vallen, zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft, zodat je om het toestel heen kunt lopen en plaats het toestel op een plek waar je vanuit huis toezicht kunt houden op je kind. Denk bij de aanschaf van een trampoline bij voorkeur aan een trampoline met net. Overweeg van tevoren goed of je tuin de juiste omgeving is voor het plaatsen van een van deze toestellen.


Speelgoed in de tuin


Maak de speelplek in de tuin compleet met verschillende soorten tuinspeelgoed. Speelgoed is immers onmisbaar in een tuin voor kinderen. Er is zoveel om uit te kiezen dat je kind zich nooit hoeft te vervelen in de tuin. Je maakt de meeste kinderen blij met een mooi voetbal, stoepkrijt, bellenblaas of een springtouw. Andere soorten tuinspeelgoed zijn kindertuingereedschap, speciale tuinspelletjes, insectendoosjes en nog veel meer.


Creativiteit met zand


Je kunt er ook voor kiezen om een zandbak te plaatsen in de tuin voor kinderen met verschillende zandbakspeelgoed. De zandbak is de ultieme en bovendien veilige plek waar kinderen spelenderwijs kunnen leren en hun eigen creativiteit kunnen ontdekken. Er zijn verschillende zandvormpjes en met een emmertje en schepje kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten als een ware zandtovenaar en allerlei zandcreaties maken. Er zijn ook speciale zandtafels die een goed alternatief bieden voor een tuin met minder ruimte voor een echte zandbak.


Waterpret hoort bij een kidsproof tuin!


Kinderen zijn ook altijd gek op waterspeelgoed. Lekker met water spetteren op een warme dag is de ideale manier om op een veilige manier buiten te spelen voor je kinderen. Waterspelletjes zijn geweldig in een tuin voor kinderen. Als alternatief op de zandtafel bestaat er ook een watertafel, waar je kinderen veilig kunnen kliederen. Of combineer zowel zand als water voor een extra grote kliederboel en dubbel zoveel plezier!

Ook leuk om te lezen: Vanaf welke leeftijd kan een kind alleen buitenspelen?
      09-01-2024 15:02