9,3 / 10
3000+ reviews
Buitspelen in je eigen tuin: tips om jouw kinderen te stimuleren Wat is er nou beter voor kinderen dan lekker buiten in de tuin spelen? In een tijd vol digitalisering is het voor veel kinderen verleidelijk om achter een scherm binnen te zitten. Het kan soms lastig zijn om je kinderen achter hun scherm vandaan en van de bank af te krijgen. Lees hier een aantal buitenspeeltips om jouw kinderen te stimuleren om meer te spelen in de tuin.


In de tuin spelen met je kind


Een goede tip is om zelf meer naar buiten te gaan. Laat je kinderen zien dat spelen in de tuin leuk is! Stel voor om buiten verstoppertje te spelen of speel een potje voetbal met je kind. Kinderen nemen de volwassenen om hun heen als voorbeeld. Als je er zelf vaak voor kiest om binnen een boek te lezen, zal je kind dit ook doen. In de buitenlucht zijn is bevorderlijk voor jong en oud, dus laat je kind zien dat in de tuin spelen plezieriger is dan binnen achter een scherm zitten.


Spelen in de tuin is gezond


Buitenspelen is goed voor de fysieke gezondheid van kinderen en draagt bovendien bij aan de sociale ontwikkeling. Buitenspelen met andere kinderen bevordert belangrijke vaardigheden als sociale contacten leggen, delen en samenwerken en moedigt je kind aan zijn of haar creativiteit te gebruiken. Daarom is het heel belangrijk om je kinderen te stimuleren meer naar buiten te gaan.


De leukste buitenspeeltips op een rij:


Een van de beste buitenspeeltips is om speelgoed voor buiten aan te schaffen. Er is een hele hoop buitenspeelgoed dat je kind gegarandeerd de frisse lucht in krijgt. Denk bijvoorbeeld aan springtouwen, elastieken, knikkeren, stoepkrijten, voetballen en nog veel meer. Veel kinderen vinden het heerlijk om buiten in de straat met de step op stap te gaan of met de skeelers in volle vaart van de buitenlucht te genieten.
 

Buitenspeeltip: ga op ontdekking!


Kinderen zijn uiterst nieuwsgierig naar andere levensvormen. Laat ze op ontdekking gaan in de natuur met allerlei ontdek setjes. Insectenpotjes met vergrootglas zijn een goede manier om kinderen kennis te laten maken met verschillende soorten insecten. Leer je kinderen om op een empathische manier met zelfs de kleinste wezentjes om te gaan en laat de insecten samen naderhand weer vrij in de natuur.
Er is ook speciaal tuinspeelgoed dat je in de tuin kunt plaatsen. Denk aan speeltoestellen, schommels, trampolines en zandbakken. Er is genoeg zandbakspeelgoed waar je kind zich uren mee kan vermaken, zoals bijvoorbeeld schepjes, emmertjes en verschillende vormpjes om zandcreaties mee te maken.


Buitenspeeltip: spelen met water


Veel kinderen zijn dol op water en op een warme zomerdag kunnen kinderen met waterspeelgoed lekker buiten spelen in de tuin, terwijl ze tegelijkertijd afkoelen van de hitte. Trek je kinderen hun favoriete zwemkleding aan en laat ze in de tuin lekker met water spetteren.
Spelletjes als flessenvoetbal, waarbij het doel is om flessen gevuld met water om te stoten met een bal, waterballon estafette, waarbij je zo snel mogelijk gevulde waterballonnen naar de overkant moet brengen, en waterpistool gevecht zijn altijd geliefd bij kinderen. Het risico op nat worden is groot, maar dat maakt het voor kinderen nou juist zo leuk.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een kinderzwembadje te plaatsen in de tuin. Je kind zal zich al zwemmend uren vermaken in de tuin.

Ook leuk om te lezen: Tuin voor kinderen: hoe maak je deze kidsproof?
      09-01-2024 14:51
Deze website gebruikt cookies voor advertentiepersonalisatie en om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Daarnaast gebruiken wij deze gegevens om ons websiteverkeer te analyseren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar ons Privacy Statement: Privacy Statement
Accepteer geselecteerde cookies