9,3 / 10
3100+ reviews
5x leuke buitenactiviteiten met kinderen In dit blog zetten we de leukste buitenactiviteiten voor je op een rijtje. Wil jij graag quality time spenderen met jouw kinderen in de buitenlucht? Goed plan! Buitenspelen is supergezond. Bij Het Speelgoedpaleis vinden we de gezondheid en de ontwikkeling van jouw kind belangrijk. Daarom delen we met jou 5 leuke buitenactiviteiten die jij samen met jouw kinderen kan doen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, er is altijd wel iets leuks te beleven in de buitenlucht.
 
  1. Buitenactiviteiten in de tuin

De makkelijkste manier om te spelen in de buitenlucht is natuurlijk in je eigen achtertuin, mocht je hierover beschikken. Er is een hoop buitenspeelgoed beschikbaar om je kinderen actief te houden terwijl ze genieten van de frisse lucht in de tuin. Denk dan bijvoorbeeld aan een trampoline. Ook een schommel, glijbaan of speelhuisje valt altijd in de smaak bij de kleintjes.

Heb je een wat kleiner budget beschikbaar? Ook dan zijn er nog een tal van mogelijkheden om de tuin kidsproof te maken. Schaf een springtouw aan, loopklossen of een ander leuk item die geschikt zijn voor in de tuin. Met het juiste buitenspeelgoed wordt je kind aangemoedigd om actief te blijven én plezier te hebben
 
  1. Een picknick als buitenactiviteit voor de kinderen

Een picknick is altijd een succes bij kinderen, vooral als je naar het park gaat. Pak wat lekkere hapjes en drankjes in en neem een kleed mee om op te zitten. Je kunt zelfs wat buitenspeelgoed meenemen, zoals een frisbee of een bal, om na het eten nog wat energie kwijt te kunnen.

Terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltuin, kun jij genieten van een momentje rust en ontspanning. Vergeet niet om afvalnetjes mee te brengen en alles netjes achter te laten. Zo blijft het park ook voor andere bezoekers een fijne plek. Neem ook eens een kijkje in ons picknick assortiment voor bijv. een handige picknickdeken.
 
  1. Buiten op ontdekkingstocht

De natuur biedt talloze mogelijkheden voor leuke buitenactiviteiten met kinderen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het bos en leer ze over verschillende planten en dieren. Neem een vergrootglas mee om kleine insecten goed te kunnen bekijken. Bij Het Speelgoedpaleis hebben we een leuk assortiment met ontdek speelgoed. Neem gerust eens een kijkje. Of ga naar het strand en maak kastelen van zand of verzamel schelpen. Laat je kinderen kennismaken met de schoonheid van de natuur en stimuleer hun nieuwsgierigheid.
 
  1. Buitenactiviteiten met water

Als het warm weer is, is er niets leuker dan waterpret in de tuin. Vul een opblaasbaar zwembadje met water en laat je kinderen lekker spetteren. Ze kunnen ook met waterpistolen spelen, met waterballonnen gooien of zelfs een waterglijbaan gebruiken als je daar ruimte voor hebt. Waterpret is niet alleen verfrissend, maar ook een geweldige manier om actief te blijven en de motorische vaardigheden van je kinderen te ontwikkelen. En het beste van alles? Na afloop zijn ze moe en voldaan, wat betekent dat ze goed zullen slapen! Of het nu gaat om tuinspeelgoed, of waterspeelgoed, Het Speelgoedpaleis heeft alles wat je nodig hebt om een fantastische tijd met je kinderen te beleven
 
  1. Organiseer een speurtocht buiten

Een speurtocht is altijd een spannend avontuur voor kinderen. Maak een aantal aanwijzingen en verstop schatten in je tuin of in een nabijgelegen park. Je kunt de speurtocht thematiseren, bijvoorbeeld met een piratenthema of een sprookjesachtig thema. Laat je kinderen hun speurneus gebruiken en stimuleer hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden. Na afloop kunnen ze genieten van hun beloningen en zullen ze zich als echte ontdekkingsreizigers voelen.


Welke buitenactiviteit met je kinderen kies jij?


Buitenactiviteiten en buitenspelen met kinderen zijn niet alleen leuk, maar ook essentieel voor hun algehele ontwikkeling. Of het nu gaat om buitenspeelgoed, picknicken, ontdekkingstochten in de natuur, waterpret of speurtochten, er is altijd wel iets spannends te doen buiten. Dus pak je spullen en ga eropuit met je kinderen. Ze zullen er dol op zijn en jullie zullen samen mooie herinneringen creëren!

Ook leuk om te lezen: Voordelen van buitenspelen
      09-01-2024 14:37