9,3 / 10
3100+ reviews
Tips om het zwembad in de tuin schoon te houden

Het is natuurlijk heerlijk om je eigen zwembad in de tuin te hebben. Je kunt wanneer je maar wilt een frisse duik nemen, leuke tuinfeestjes met waterpret organiseren en zowel spelen als heerlijk ontspannen. Wees je ervan bewust dat het zwembad ook onderhoud vergt. Of je nu een klein opblaasbaar kinderbadje neerzet of kiest voor een zwembad dat je moet opzetten en dus ook een stuk groter is. Daarom geven we handige tips over hoe je jouw zwembad in de tuin kunt schoonhouden.

Afdekken met een speciaal zeil


Hoe wordt een zwembad vies? Vuil, zand en bladeren komen automatisch in het zwembad terecht en daar is natuurlijk iets tegen te doen. Je kunt namelijk na gebruik het zwembad afdekken met een speciaal stuk zeil. Door het zwembad af te dekken kan het vuil niet in het water terechtkomen en blijft het lekker schoon. Het is ook geen overbodige luxe om een schepnetje aan te schaffen, want dan kun je bijvoorbeeld de bladeren die tijdens het zwemmen in het zwembad waaien er weer net zo makkelijk uit scheppen.

Voorkom stilstaand water


Stilstaand water is een ideale broedplaats voor bacteriën, algen en schimmels. Voor een klein opblaasbaar kinderzwembad is het niet nodig om een pomp aan te schaffen, die ervoor zorgt dat het water blijft circuleren. Deze zwembaden zijn eenvoudig leeg te halen en ook weer net zo snel te vullen met schoon en fris water. Voor grotere zwembaden is dat iets lastiger en daarom heb je dus ook een zwembadpomp nodig. Welke pomp je nodig hebt, is afhankelijk van het model dat je koopt. In de handleiding staat altijd duidelijk omschreven wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de pomp ook goed zijn werk kan doen.

Chloortabletten voor in het zwembad


Het is niet milieuvriendelijk, maar wel iets wat nodig is om ervoor te zorgen dat het water schoon en fris blijft. Na het gebruik kun je namelijk chloortabletten aan het water toevoegen. Deze lossen automatisch op en reinigen het water in het zwembad. Wat wel zo prettig is als je met meerdere mensen een heerlijk middagje hebt gezwommen en gedobberd in je eigen zwembad in de tuin. Naast chloortabletten heb je ook teststrips nodig om de pH-waarde van het zwembad te kunnen meten.

De pH-waarde van het water mag niet te laag en te hoog zijn. Door teststrips te gebruiken kun je de pH-waarde meten en beoordelen of het water te veel of te weinig chloor bevat. Op basis van de uitkomst kun je weer actie ondernemen om ervoor te zorgen dat het overschot aan chloor verdwijnt of dat je chloor aan het water moet toevoegen. Bij een overschot gebruik je eenvoudig een UV-lamp om het chloor in het water te verminderen.

Voetenbadje neerzetten


Een handige en eenvoudige oplossing om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft, is om een voetenbadje bij het opstapje of naast het zwembadje neer te zetten. Op die manier kunnen zwemmers eerst even de voeten wassen voordat ze in het zwembad stappen. Onder onze voeten zit veel vuil en vooral als we over gras en tegels lopen. Naast een voetenbadje is het ook slim om te investeren in goede slippers die je makkelijk aan- en uittrekt.

Zwembaden bij Het Speelgoedpaleis


In ons assortiment vind je een groot aantal zwembaden. Zowel voor de kleintjes als voor kinderen, zelfs voor heel het gezin. Maak keuze uit verschillende maten en vormen en kies voor bijpassende accessoires, zoals de opblaaspomp en schoonmaaksets inclusief teststrips om het zwembad schoon te houden. En natuurlijk ook enorm veel speelgoed voor nog meer waterpret! Een ding staat vast, want met een zwembad in de tuin heb je eindeloos veel speelplezier en mogelijkheden om te ontspannen.

Volgende blog: Zo bereid je je voor op een tof watergevecht
 
      19-06-2024 09:44