9,3 / 10
3100+ reviews
Hoe kies je de juiste step voor je kind? Steppen is razend populair en dat is ook niet zo vreemd. Steppen geeft kinderen een gevoel van vrijheid, terwijl een step handzaam en licht van gewicht is. Ze kunnen er lekker mee rijden en de buurt verkennen of vriendjes en vriendinnetjes bezoeken die in de buurt wonen. Het is ook een feit dat het assortiment in steps gigantisch is. Wij kunnen het ons in ieder geval heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom vertellen we in onze blog hoe je de juiste step voor je kind kiest.

Een step voor elke leeftijd


Iedere step is geschikt voor een bepaalde leeftijdscategorie. Er zijn bijvoorbeeld speciale steps voor peuters en kleuters, die vaak 3 in plaats van 2 banden hebben. Ook qua formaat is de step groot genoeg, zodat ze er makkelijk op kunnen staan en kunnen rijden. Vind je een step nog een brug te ver voor je peuter of kleuter? Dan is een mooie loopfiets of loopauto een goed alternatief.

Kleuters en oudere kinderen hebben weer een andere soort step nodig, die vaak ook iets groter is en bijvoorbeeld 2 in plaats van 3 wielen heeft. Het is iets uitdagender om op deze steps te rijden, maar het helpt ook bij de motorische ontwikkelingen van je kind. Ze moeten immers een goede balans hebben om goed op deze steps te kunnen rijden.

Bandensoort van een step


De meeste kindersteps hebben banden met lucht of die van PU zijn gemaakt. Bij banden van polyurethaan wordt de combinatie van zachte luchtbanden met die van harde metalen banden gecombineerd. Met als voordeel dat ze langer meegaan en dat je kind geen risico loopt op een lekke band. Het nadeel en dus gelijk een voordeel van de luchtband, is dat een PU band minder goed dempt en dat het rijden dus over een onverharde weg of over kiezels minder prettig is.

Kleuren en thema’s van steps


Steps voor kinderen worden ook in uiteenlopende kleuren gemaakt. Blauw, rood, geel, groen en roze, het is allemaal verkrijgbaar. Welke kleur je kiest, is natuurlijk afhankelijk van wat je kind mooi vindt. Stoere jongens rijden immers liever op een knalblauwe of -rode step, terwijl de meisjes meer gecharmeerd zijn van zachte en warme kleuren, zoals geel, paars en roze.

Je kan ook voor een step met een bepaald thema kiezen. Denk dan aan thema’s, zoals de superheld Spider-man of het iconische figuurtje Super Mario dat je vast en zeker nog herkend uit het beroemde computerspel Super Mario Bros. Of kies voor de mooie PAW Patrol step als je kind helemaal fan is van deze leuke animatieserie op Netflix en YouTube.

Steps bij Het Speelgoedpaleis


Bij Het Speelgoedpaleis vind je niet alleen mooie steps voor alle leeftijden, maar ook mooie loopfietsen, -auto’s en fietsen voor jong en iets oudere kinderen. Je vindt bij ons alles om je kindje de weg op te sturen en geen kleur of thema is ondenkbaar. Bekijk snel ons assortiment en laat je aangenaam verrassen door de enorme keuze die je hebt.

Volgende blog: Wat is de juiste ondergrond voor een zwembad in de tuin?

ā€‹ā€‹ 
      03-04-2024 09:58