9,3 / 10
3000+ reviews
Alles over zandbak speelgoed De winter is voorbij. Het voorjaar begint. De eerste warme zonnestralen schijnen naar binnen. Je kijkt naar buiten en je wilt nog maar één ding. In de zandbak spelen!
Voor onze jongste kinderen is de zandbak de populairste plaats om te spelen als ze naar buiten gaan. En dat is niet voor niets. Je kunt je heerlijk uitleven met zand en de mogelijkheden zijn eindeloos. Een dagje naar het strand? Vergeet niet een leuk strandsetje mee te nemen voor een onvergetelijke dag.

Bij Het Speelgoedpaleis kun je het leukste zandbak speelgoed bestellen. Wij hebben een leuk en breed assortiment. Ook onze prijzen zijn laag zodat je voor weinig geld de zandbak kunt vullen.
Wil je meer weten over het onderwerp zandbak, ben je op zoek naar speeltips, wetenswaardigheden of tips over veiligheid? Lees dan snel verder, of lees ons andere blog over zanbak speelgoed uit 2019.


Zandbak Speelgoed kopen


Voordat je zandbak speelgoed gaat kopen is het natuurlijk wel handig als je weet waaruit je allemaal kunt kiezen en wat de mogelijkheden zijn. Zeker als jouw kind voor het eerst in de zandbak gaat spelen is het nog even aftasten met welk zandspeelgoed hij of zij zich het beste kan vermaken. Als tip geven we dan ook om eerst eens een zandspeelsetje te kopen. Deze bestaat in ieder geval uit een emmer en een schepje. Soms ook met een harkje, een zandvormpje, een zeefje of zelfs een molentje. Daarna kun je het speelgoed voor in de zandbak verder gaan uitbreiden. Wat er allemaal in past is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de zandbak.


Zandbak Speelgoed assortiment


Ben je op het punt om het zandbak speelgoed te gaan uitbreiden? Dan is het tijd om te kijken welke mogelijkheden er zijn. We hebben het assortiment opgedeeld in meerdere categorieën. Heb je een grote zandbak? Dan zou een echte graafkraan waar je op kunt zitten een leuke optie zijn. Deze kun je weer aanvullen met een mooie grote kiepwagen om het zand te vervoeren. Ander populair zandbak speelgoed waarmee je het assortiment kunt uitbreiden zijn:
 • Kruiwagens
 • Betonmolens en metselsets
 • Kasteelemmers
 • Zandtrechters en molens
 • Zandtafels
 • Zand ijsjes setjes en andere zandvormen
 • Zandbakvoertuigen


Zandbak Speel tips


Als het om spelen in de zandbak gaat kun je alle kanten op. Met een beetje fantasie zijn de mogelijkheden eindeloos.
 • Je kunt prachtige zandkastelen bouwen met behulp van emmertjes of speciale kasteelvormen.
 • Begin je eigen ijssalon en verkoop de lekkerste ijsjes van zand. Breidt je kraam vervolgens uit met lekkere cup cakes en zandtaarten.
 •  Ga schatgraven: Laat iemand anders iets waardevols in het zand begraven. Jij mag nu gaan zoeken om het te vinden! Ook leuk als activiteit tijdens een kinderfeestje.
 • Begin je eigen bouwbedrijf: Zorg ervoor dat al het grondwerk uitgevoerd wordt. Vervolgens kun je aan de slag met jouw metselset om muren te bouwen.
 • Zitten er kleine steentjes in jouw zandbak? Dan kun je flink aan de slag met jouw zeef.
 • Combineer zand en water! Voor dubbel speelplezier. Zo kun je vulkanen, rivieren en watervallen bouwen. In het assortiment hebben we ook leuke bootjes die je hier voor kunt gebruiken.

Tips over veiligheid

Het is belangrijk om het spelen in de zandbak ook veilig te houden. Er liggen namelijk meerdere gevaren op de loer die het spelen minder veilig maken. Zo kunnen er ontlastingen van dieren in het zand terecht komen en met name van katten. Er kan allerlei vervuiling ontstaan van buitenaf zoals sigarettenpeuken, plastic of andere (scherpe) dingen die rondom de zandbak aanwezig zijn. Verder kan het zand wanneer het blijvend te nat is gaan schimmelen.

Om dit te voorkomen moet u met het volgende rekening houden:
 • Zorg ervoor dat je de zandbak kan afsluiten met een deksel. Laat hierbij wel wat ruimte voor de ventilatie om schimmel tegen te gaan. Bij grote zandbakken kun je een geschikt net gebruiken.
 • Het liefst een zandbak met een bodem gebruiken. Zo kan het zand niet vermengd worden met aarde die onder het zand zit. Mocht je een zandbak hebben zonder bodem dan kun je hier bijv. een antiworteldoek voor gebruiken.
 • Probeer de zandbak niet onder of vlakbij een boom te zetten. In bomen zitten vogels en ongedierte zoals luizen e.d. Ook bladeren en takken hebben we liever niet in de zandbak.
 • Reinig al het zandbak speelgoed van tijd tot tijd met water of een sopje.
 • Laat je kinderen niet eten en drinken in de zandbak.
 • Vervang naar verloop van tijd of jaren het zand voor nieuw zand.
      01-02-2023 18:48
Deze website gebruikt cookies voor advertentiepersonalisatie en om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Daarnaast gebruiken wij deze gegevens om ons websiteverkeer te analyseren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar ons Privacy Statement: Privacy Statement
Accepteer geselecteerde cookies